New Paddock Corvette Club New Paddock Corvette Club
New Paddock Corvette Club   Home   New Paddock Corvette Club  Club  New Paddock Corvette Club  Corvette Racing  New Paddock Corvette Club  Kalender  New Paddock Corvette Club  Te Koop  New Paddock Corvette Club  Fun  New Paddock Corvette Club  Corvette Info  New Paddock Corvette Club  Links  New Paddock Corvette Club  Sponsors  New Paddock Corvette Club
    CORVETTE INFO

Vette VIPS

       

Vette Modellen

Vette Story's

New Paddock Corvette Club


Terug naar Vips


New Paddock Corvette ClubDale Earnhardt

Zolang mijn geheugen reikt, kan ik wel stellen dat de naam Earnhardt bijna synoniem was met Chevrolet, maar liefst 76 Nascar wins en zeven Winston Cup Championships kon Dale achter zijn naam schrijven, en op 3 na waren het alle Chevrolets die hem over de streep brachten, Verassend was wel het nieuws dat Dale Earnhardt en zoon Dale jr. het Corvette team zouden aanvullen tijden de 24 h van Daytona. Eerder in januari, juist nadat Dale en Dale jr hun eerste test sessies hadden afgewerkt met de C5R ontmoeten we de familie Earnhardt in Moorsville. Hier is het hoofdkwartier gevestigd van Dale Earnhardt Incorporated (DEI). Een imposant modern complex met een al even imposante showroom met de privé collectie cars van Dale, including de familie corvettes. Al vlug zijn we in de ban van de gemoedelijke warme sfeer die er huize Earnhardt heerst, en in de daaruitvloeiende gesprekken blijkt pas hoe zeer de Earnhardts, echte Corvette liefhebbers zijn en deze passie al jaren beleven.

Wat me ook opvalt is dat Dale Earnhardt, bekend als: The Intimidator en The man in black in werkelijkheid anders is. Hij dankt deze namen natuurlijk aan zijn: Take no prisoners, get the hell outta my way - rijstijl op de Amerikaanse circuits. Hij blijkt privé echter relaxed, uitermate charmerend en toegewijd aan familie te zijn. Hij is ook heel trots op zijn kinderen.

Zowel zijn oudste zoon Kerry, dochter Kelly en zoon Dale JR (de kinderen uit een vorig huwelijk) lijken door de race bacterie besmet te zijn. Vrouw Teresa en hun 13 jarige dochter Taylor houden daarentegen enorm van het buitenleven net zoals Dale die volgens hen toch wel een zwak heeft voor dit leven als farmer.

New Paddock Corvette Club


De dag dat wij er waren voor de fotosessie met de familie, verraste Dale zijn dochter Taylor met een in prachtige staat zijnde 35 jarige Anniversary Corvette gebouwd in 1988. Tevens ook het jaar dat Taylor geboren werd. Teresa vertelde ons dat Taylor eerder een droom had gehad dat vader Dale haar een wagen cadeau zou doen, en nu werd deze droom werkelijkheid. Ze was sprakeloos. Ze nam plaats in de wagen en Teresa gaf haar de toestemming om de wagen te starten en een enorme smile overmeesterde haar gezicht bij het horen van de V8 sound. Voor de fotosessie plaatste ze de 88 bij de rest ven de Earnhardt collectie.

Nu vernemen we dat Teresa ook al een auto kreeg die gebouwd was in haar geboortejaar, een witte Corvette 58 met blauw interieur, die is van haar zegt Dale: That's a lady's car. Teresa, voormalig model en binnenhuisarchitect speelde een hele belangrijke rol in het leven van Dale, door haar werd hij kalmer en bloeide hij in zijn persoonlijkheid. Ze is niet alleen zijn partner en vrouw, maar zij is diegene die de nauwe familieband sterkt.

Ook is er de opvallende relatie die Dale met zoon jr heeft, het is niet de typische vader-zoon relatie of de leraar-leerling relatie, nee het gaat zelfs verder. Ze bevechten elkaar op het circuit als gelijken, bumper aan bumper tegen 200mph. Hierdoor ontstond een wederzijds vertrouwen, voldoening en een zekere trots voor beide. Soms weet ik niet wie leraar of wie leerling is, zegt Dale al lachend. Jr bevestigd dit en voegt er aan toe dat wanneer hij het meest van zijn vader leerde het zelfs niet nodig was om één woord uit te spreken. Ik denk dat we elkaar zo goed kennen dat ik enkel zijn blik moest krijgen om te weten wat hij wilde en van mij verlangde.

We vragen jr of hij buiten zijn drukke race schema ook nog andere hobby's koestert. O ja zegt hij, ik hou van muziek, ga naar concerten met vrienden, ik speel veel video games om mijn race kwaliteiten te testen op computer en ik hou van afstand bediende auto's. Een plezante manier van racen en beterkoop en natuurlijk hou ik van mijn 2 corvettes. Wil ik zalig rondtoeren dan neem ik mijn Red 98 C5 automaat en wil ik het wat sportiever doen dan kruip ik achter het stuur van mijn 71 - 454ci Cabrio met de 4 speed transmissie.

Ook vader Dale bezit een zwarte 98 C5. Ondanks het feit dat dit zijn eerste Corvette is kwam hij toch al vroeg in de ban van Corvette. Hij werkte samen in de garage van zijn vader waar regelmatig een Corvette over de vloer kwam. Nu werkt hij samen met zijn zoon jr aan twee Z06 om er race wagens van te maken, ze hebben 480 pk zegt hij en ze zien er ongeveer zo uit als deze, en hij wijst nu naar een wit gele C5R met het nummer 3 die hij in de toonzaal heeft staan.

New Paddock Corvette Club


Dat is mijn leven zegt hij, ik zit nog liever in een racewagen dan eender welke wagen je ook op straat mag tegenkomen. Ik kijk er daarom ook enorm naar uit om een 24h race te rijden met de C5R. Ik heb dit altijd al willen doen en zeker met een Corvette. Een nek fractuur heeft me er altijd van weerhouden om zo een race te rijden maar nu heb ik een geslaagde operatie achter de rug en alles gaat goed nu. Komt er nog eens bovenop dat ik samen met mijn zoon kan racen, wat moet je nog meer hebben. En dat het goed ging zien we later tijdens de 24h van Daytona waar ze samen met Kelly Collins en Andy Pilgrim een fraaie 4de plaats overall en een 2de plaats in de GTS klasse te behalen.

Onvoorstelbaar is het echter te weten dat dit de enige 24h race zal zijn die Dale Earnhardt ooit zal rijden, want amper 14 dagen later zal hij het leven laten tijdens de Daytona 500 NASCAR race. In de allerlaatste ronde slaat het noodlot toe, in een crash die volgens Amerikaanse normen niet eens zo erg was valt het doek over de carrière van Dale Earnhardt.

Ongeloof en verdriet overspoelt iedere autosport liefhebber over de hele wereld.
Hiermee verdwijnt dan ook de waarschijnlijk beste race piloot die Amerika ooit kende.

God Bless His soul

Ronald


Terug naar Vips


Webdesign :  www.deltatechnics.com