New Paddock Corvette Club New Paddock Corvette Club
New Paddock Corvette Club   Home   New Paddock Corvette Club  Club  New Paddock Corvette Club  Corvette Racing  New Paddock Corvette Club  Kalender  New Paddock Corvette Club  Te Koop  New Paddock Corvette Club  Fun  New Paddock Corvette Club  Corvette Info  New Paddock Corvette Club  Links  New Paddock Corvette Club  Sponsors  New Paddock Corvette Club
    CORVETTE INFO

Vette VIPS

       

Vette Modellen

Vette Story's

New Paddock Corvette Club


Terug naar Vips

New Paddock Corvette Club


Myron Scott

De Naam Corvette

Voor de roem of prestige was het Myron Scott in feite nooit te doen, dat was niet zijn stijl. Scott werkte al 37 jaar bij Chevrolet en was er meestal werkzaam als fotograaf in de public relations. Zijn vrienden noemde hem Scottie. Op zijn 83 is Scott nog altijd meester in het vertellen van verhalen en zijn meest fascinerende verhalen gaan over Corvette.

Scott begon zijn carriere bij Chevrolet in 1935. Eerst werkzaam als Art Director en fotograaf bij The Dayton Daily News. Zijn succes hier werd ook opgemerkt door Chevrolet en vandaar dat hij gevraagd werd om voor Chevrolet de publiciteit foto's te maken van een sportwagen die ze wilden bouwen. Deze onbekende wagen was nog in een experimenteel stadium. Scott verteld dat hij in de begin periode foto's moest maken van een wagen waarin men een houten motor had ingeplaatst om de lege ruimtes op te vullen. Het was enkel de buitenzijde wat telde en wat ongeveer liet zien hoe het geheel er uiteindelijk zou moeten uitzien. De vormgeving was al in zijn vergevorderde plooien gestreken.

Maar dan pas komt het cruciaal moment, zoals voor ieder kind was het wenselijk dat ook dit Chevrolet kind een naam zou krijgen. Hiervoor werd het advertentie agentschap Cambell-Edwald ingeschakeld en ik was geïnviteerd om naar de 300 namen te komen luisteren die het agentschap had geselecteerd. Nu zou je denken dat er tussen deze 300 namen toch wel één geschikte goedklinkende naam zou zijn, maar nee. Na ze allemaal gehoord en bekeken te hebben, keek iedereen elkaar aan en schudde het hoofd van links naar rechts en het agentschap werd bedankt.

Men moest dus verder zoeken. In die tijd had ik wel eens gelezen van het snelle Navy marineschip met de naam Corvette. Enkele dagen later schreef ik een nota aan Ed Cole chief engineer en vroeg hem: hoe zou je het vinden om eens een rit te maken in mijn Corvette, de nieuwste sportwagen van Chevrolet. Meer niet. Een half uur later belt Ed Cole me op en vraagt me: Scottie, hoe zou jij het vinden om een ritje te maken in mijn nieuwe wagen? Ik zeg, nieuwe wagen? Waarop hij weer zei: ja, de nieuwe Chevrolet sportwagen met name Corvette!

Waneer je de eer hebt om Amerika's enige echte sportwagen van een naam te voorzien zou velen met opgeheven hoofd doen rondlopen, maar dit was niet het geval voor Myron Scott, hij blijft gewoon zichzelf. Wanneer ik vandaag kijkt naar de Corvette dan zie ik dat de wagen geëvolueerd is naar een wondermooie sportwagen, zegt Scott.

Als ik hem nu zie denk ik nog steeds terug aan die eerste witte wagen met zijn rode interieur en de kippendraad over de koplampen, nu draaien zich de lampen gewoon ondersteboven naar binnen, gewoon fantastisch. Zelf rijdt hij nagenoeg niet met een Corvette en dat vergeven we hem wel want hij bezorgde ons toch wel een mooie naam voor ons troetelkind.


New Paddock Corvette Club


Terug naar Vips


Webdesign :  www.deltatechnics.com