New Paddock Corvette Club New Paddock Corvette Club
New Paddock Corvette Club   Home   New Paddock Corvette Club  Club  New Paddock Corvette Club  Corvette Racing  New Paddock Corvette Club  Kalender  New Paddock Corvette Club  Te Koop  New Paddock Corvette Club  Fun  New Paddock Corvette Club  Corvette Info  New Paddock Corvette Club  Links  New Paddock Corvette Club  Sponsors  New Paddock Corvette Club
    CORVETTE INFO

Vette VIPS

       

Vette Modellen

Vette Story's

New Paddock Corvette Club


Terug naar Vips

New Paddock Corvette Club


Larry Shinoda

Als er iemand twijfelt aan het bestaan van een natuurtalent, moet die persoon maar eens kijken naar het levenswerk van Larry Shinoda.

In de periode die volgde op het bombardement van Pearl Harbor werden duizenden Japans Amerikaanse burgers gevraagd, of verplicht om zich naar geďsoleerde kampen te begeven, officieel voor hun veiligheid. In zes weken ging Manzanar Californië (het eerste en grootste kamp) van een vergeten en uitgedroogde landbouwterreinen naar een stad van 10000 inwoners. Onder hen was een jonge kerel van los Angeles. Larry Shinoda, zijn zuster en moeder, (zijn vader was gestorven toen hij 3 was).

Larry zijn eerste project was het ontwerpen en bouwen van een hondenhok in de achtertuin, gemaakt van wat het beste moest zijn dat Manzanar te bieden had. Ook het meubilair in hun huis maakte Larry. Een met hooi gevulde zak moest dienst doen als matras, stoelen maakte hij van oude kratten waarin de wc's naar het kamp waren gebracht. Hij knutselde zelfs een stoel in elkaar met armsteunen en een neerklapbare rugleuning.

"Het leek wel of elke inwoner Larry's stoel kwam bezichtigen en uitproberen," zegt Grace Shinoda Nakamura, Larry's zus. Die positieve ingesteldheid en creatieve energie bleef de rest van zijn leven bij hem. Dit allemaal van een pretiener die uiteindelijk de sportauto zou ontwerpen die meer dan 50 jaar aan de top zou staan.

Larry Shinoda stierf aan een hart in zijn studio in Farmington Hills, Michigan op 13 november 1997, na een lange strijd tegen een nierkwaal. Hij werd 67 jaar oud. Shinoda wordt het best herinnerd voor het ontwerpen van de 1963 Sting Ray. Veruit het drastische ontwerp dat een productie Corvette zou hebben voor zijn tijd. Hoewel het originele ontwerp in de Chevrolet divisie rondtoerde sinds het moeizame Q-Corvette project, is het passend dat Shinoda wordt verbonden met het ontwerp. Alles wat bij GM gebeurde, gebeurde in comité onder Bill Mitchell, zegt medeontwerper Peter Brock. Maar meer dan wie ook was Larry verantwoordelijk voor de 1963 productie Corvette.

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis zorgde de Corvette voor een primeur en baseerde zich op zijn unieke Amerikaanse basis in plaats van te kijken naar tradities in sportauto's of kijken naar Europa voor inspiratie. De auto zou het land en de wereld schokken. De Corvette verdubbelde zijn verkoopscijfers. Brute kracht geaccentueerd door vloeiende lijnen. De Sting Ray zag er op zijn minst zo fier en wereldlijk uit als zijn naamgenoot. Hij zag er handelbaar en explosief uit. Vaste race uitrusting, zoals niet werkende luchthappers voor de motor koeling en een uitmuntende styling, waren eigen aan Shinoda. Zelfzeker, zelfs verwaand indien men het louter oppervlakkig bekeek, maar alles perfect en uitgebalanceerd bij diepere beschouwing.

Er is een bestaand verhaal van toen Shinoda in Detroit aan kwam en bij de Ford Motor Compagnie ging solliciteren in 1955. Hij droeg een Howard Racing Cam T-shirt, jeans en een Hawaiaans hemd. Met zijn collectie ontwerpen in de hand (waarvan er sommige schetsen in de lobby gemaakt terwijl hij wachtte) zou hij de Ford mensen gezegd hebben, "jullie hebben me meer nodig dan ik jullie"

Door de kwaliteit van zijn werk en niet door zijn uitzicht, noch zijn gedrag kreeg hij de baan.


Terug naar Vips

Webdesign :  www.deltatechnics.com