New Paddock Corvette Club New Paddock Corvette Club


EEN DAGJE SPELEN MET DE CORVETTE C 6Onder de deelnemers aan de Puzzel – Zoektocht werd er een Corvette C 6 verloot aangeboden door BUGA, en dit voor één ganse dag. De Nederlandse dame Ilse Dassen zou de Corvette C 6 op dinsdag 12 juli ophalen bij BUGA om er een ganse dag plezier mee te hebben.

De verkoper van BUGA Dirk Breugelmans had het voor elkaar gekregen dat ik, Laurent en Patrick de inrichters van de Puzzel – Zoektocht de Corvette C 6 ook zouden mogen testen en dit op woensdag 13 juli 2005.

Er werd afgesproken dat we hem mochten komen afhalen om 09.00 uur. Om stipt 09.00 uur stopte Dirk voor de toonzaal van BUGA met de Red Corvette, na wat papierwerk in orde gebracht te hebben (om de processen naartoe te sturen) konden we om 09.15 uur vertrekken voor een rondrit tot 19.00 uur.

Het probleem was nu waar gaan we naartoe rijden, we besloten om enkele van onze leden die in ons opkwamen een bezoekje te brengen. Als eerste kwam Eddy De Jonge aan de beurt. De Corvette C6 was een handgeschakelde en daar het bij mij al een 15 tal jaar geleden was dat ik nog in een boute had moeten roeren, besloten we om in Westerloo richting Olen te rijden door het industrie terrein iets rustiger van verkeer, tot wij er doorkwamen. De Corvette vanaf de eerste meter de sporen gegeven en laten optrekken in zijn eerste versnelling tot zo’n 90 km/u om dan over te schaken naar zijn tweede. Het schakelen gaf geen problemen al rij ik wel liever met een automaat.

In een mum van tijd arriveerden we bij Eddy De Jonge waar men juist aan het ontbijt begon en we een tas koffie meedronken.Vervolgens onze weg verder gezet naar Turnhout – Vosselaar – Geel – en dan naar Francois Bervoets in Alken. Dit duurde een hele tijd vooraleer we hier waren, hadden ons op het rondpunt vergist, en kregen het GPS systeem maar niet ingesteld zijn tenslotte de weg moeten gaan vragen om dan uiteindelijk nog aan een infobord de weg moeten gaan zoeken.

Na het bezoek bij Francois naar Patrick thuis gereden. Hier nam Patrick het stuur over en ging de weg verder naar Wheels om iets te gaan eten (woendag gesloten) verder naar Jan en Brecht Decancq in Zolder Jan had speciaal een dag verlof genomen, hij heeft dan ook een klein ritje met de C 6 gedaan. En Brecht ook natuurlijk.

Van Zolder nog even naar Jan Stroobant in Nijlen, om onze rit verder te zetten naar Luk Versmissen in Zoersel (niet thuis) Nog even een ommetje langs Vosselaar om bij ons thuis een Hoegaarden te drinken. En dan richting Geel (tanken) en de Red Corvette C 6 terug aflever aan Dirk bij BUGA.

We hadden er een prachtig ritje van 360 km opzitten, en tegen ons goesting gaven we de sleutel terug aan Dirk. Nogmaals bedankt BUGA voor deze bijzondere dag met de C 6. Het was een ongelovig fantastische dag die we hadden.

De afspraak is al gemaakt om volgend jaar met de Puzzel-Zoektocht terug langs BUGA te passeren voor een tussenstop.


 

Webdesign :  www.deltatechnics.com